Program
O NoDu
#divadlo #hudba #galerie #kavárna #vernisáž #přednášky #studio #ostatní #free mondays

PRAG_KASSEL: HYBRIDNÍ NESNÁZE

Výstava PRAG_KASSEL: Hybrid Inconvenience (Hybridní nesnáze) rozvíjí existující spolupráci ateliéru Dušana Zahoranského a Pavly Scerankové z pražské AVU a ateliéru Floriana Slotawy na kasselské Kunsthochschule. Skupinový projekt se dlouhodobě zajímá o možnosti prostorových forem ve vztahu k proměňujícím se sociálním, kulturním a technologickým paradigmatům. S příklonem k otázkám české a německé vzájemné historie a identity se projekt věnuje tématu významné historické události Mnichovské dohody (1938) a rozpracovává možnosti jejího symbolického potenciálu v jazyce současného vizuálního umění.  Projekt PRAG_KASSEL: Hybrid Inconvenience je dosavadním vyvrcholením spolupráce studentů ateliérů Intermediální tvorby II. pod vedením Pavly Scerankové a Dušana Zahoranského na pražské Akademii výtvarných umění a Floriana Slotawy na Kunsthochschule v Kasselu. V návaznosti na předešlé reciproční aktivity, které zahrnovaly mimo jiné společné výstavní aktivity v Galerii hlavního města Prahy v Colloredo-Mansfeldském paláci v červnu 2017 a společnou prezentaci děl v Kasselu v květnu 2018, se projekt etabluje jako aktivita prohlubující česko-německé vztahy a vztah dvou prestižních škol na poli výtvarného umění.  Jedním z cílů projektu je snaha o konceptuální analýzu a extrahování symbolických forem a dějů strukturovaného historického geopolitického fenoménu Mnichovské dohoda, politického aktu, který zásadně ovlivnil chod dějinných událostí 20. století a který může rezonovat a získávat na své aktuálnosti i v současné celospolečenské diskusi. Přizvaná šestice autorů se pokouší na základě podnětů̊ česko-německých vztahů, repetitivnosti dějinných událostí, reflexe geopolitického uspořádání a postavení člověka v současné Evropě vystavět symbolický narativ reflektující některé z volných interpretací dějů, pohybů, energií či situačních celků formujících danou historickou událost. Autoři usilují o nalezení společného uměleckého jazyka, díky kterému budou problematickou událost tematizovat nikoli ze zavedených pozic příslušníků̊ dvou národů, nýbrž z pozice jednotné generace, která reflektuje stigma historického momentu s odstupem a ve snaze o aktualizaci odkazu v dnešní politickém a společenském kontextu. „Autoři se zamýšlejí nad symbolickým charakterem významné dějinné události, abstrahují její historickou konkrétnost. Tři němečtí a tři čeští umělci usilují o to využít její potenciál směrem k archetypálnímu chápání vztahu člověka a místa, teritoria a politického aktu, přeskupení, promýšlejí pojmy vyvlastnění či zbavení, charakteristiky útlaku a „kolonizace“ či „impéria“. Ptáme se společně co je to strategie, kalkul a rovnováha sil, zkoumáme možnosti prototypování nových forem politických a mezinárodních vztahů a spolupráce, forem vespolné identity a přemýšlíme nad rolí obou národů v jejich budování. V průběhu příprav projektu jsme si kladli otázky typu „Jak se proměňuje fenomenální charakter prostoru na základě různých symbolických či politických aktů vůle?“ či „Jaký je charakter a uspořádání prostoru, který je vytvářen dialogicky, nebo naopak strukturován „diktátem“?“ Zajímalo nás zda existují paralely mezi konkrétní historickou událostí ve fyzickém světě a praxemi v prostředí digitálních technologií a sítí. Jak by mohl vypadat ideální fenomenální a politický prostor sjednocující různá etnika, národy a menšiny? Lze takový prostor modelovat prostředky jazyka vizuálního umění? V základu se však dotýkáme i mnohem intimnějších otázek, jako je „místo pro život“, „domov“ či jeho opouštění...“, říká kurátor výstavy Pavel Kubesa. Projekt PRAG_KASSEL: Hybrid Inconveniece se proto nesnaží o konkrétní historický výklad významného výročí události celoevropského významu, ale pokouší se dekonstruovat „mnichovský mýtus“ a nahlédnout jeho imaginární stavební bloky z různých perspektiv se zaměřením na jejich symbolický potenciál.

11:55: Střepy a chlebíčky

Jaký je obraz doby, ve které žijeme, v očích dnešní mladé generace? Co o nás vypovídají kauzy,…

11:55: PRAVDA O 17/11

Mladý generační soubor 11:55 se rozhodl otevřít téma, které je v české společnosti zdánlivě vyře&scaron…

Koncert Malba hlasem

Hlas štětcem, dech a energie tuší, prostor plátnem - „Malba hlasem“ je koncertní program čínské…

Maso Krůtí: Čekání na Kokota

Čekání na Kokota je krůtí absurdní drama. Během představení si diváci projdou všema fázema svejch…

Maso Krůtí: Čekání na Kokota

Čekání na Kokota je krůtí absurdní drama. Během představení si diváci projdou všema fázema svejch…

BE26 | Jakub Jansa - Club of Opportunities Ep.5: Keeping in Line

Výstava je posledním dílem ze “seriálové” výstavní linie Jakuba Jansy započaté projektem…

BE26 | OSM STATEČNÝCH / Divadlo Dagmar

Scénická kompozice o moskevské demonstraci proti okupaci ČSSR v roce 1968 vychází zejména z knihy Natalie Gorbaněvsk…

BE26 | Frutti di Mare / Vladimír Turner

Vladimír Turner svou tvorbu nepojímá jako typicky individuální autorské umělecké projekty, ale spí…

BE26 | HARAKYKYRI (improvizace) / 11:55

Čistá improvizace - proces který doprovází každé zkoušení souboru 11:55!  Představení pouze teď a…

BE26 | SEDM KOSTEK CUKRU / Jan Strýček & kol.

Drama pro dva herce o povaze svobody, hrdinství a osobní zodpovědnosti. Kdy přichází vhodná doba na to zač…

BE26 | Maso krůtí: Cirkusvobody

MASO KRŮTÍ přijíždí se svým Cirkusem do místa a doby, kdy se svoboda stala nadužívaným pojmem. Pod &scaron…

PhotoOpen 2018

PhotoOpen se zaměřuje primárně na snímky cestovatelů z neznámých i méně známých koutů světa. Neomezuje se ale…

Ben Cristovao & The Band

Ben Cristovao připravil pro letošní podzim pouze několik klubových vystoupení s omezenou kapacitou. V Praze zahraje v uniká…

420PEOPLE: Královna víl / Fairy Queen

Jak funguje láska, které stojí v cestě tisíce kilometrů? Jak pevné pouto mezi námi musí být, abychom…

KELLY LEE OWENS (UK)

Po úspěšném koncertu newyorských Oshun se vrací koncept WOWS neboli Wonderwomen Save You do prostoru NoD. Jednu z …

Osamělost komiksových hrdinů / Janek Lesák & kol.

Divadelní comiks-con.  American psychological society (APS) vydala v roce 2017 studii, která dokazuje, že cca 70% lidí sní o…

Teleskop / Tim Spooner

Teleskop prošel drastickou proměnou, při které byly jeho čočky a zrcadla nezvratně předělány. Již nebylo možné říct jestli…

Teleskop / Tim Spooner

Teleskop prošel drastickou proměnou, při které byly jeho čočky a zrcadla nezvratně předělány. Již nebylo možné říct jestli…

Teleskop / Tim Spooner

Teleskop prošel drastickou proměnou, při které byly jeho čočky a zrcadla nezvratně předělány. Již nebylo možné říct jestli…

Maso Krůtí: Čekání na Kokota

Čekání na Kokota je krůtí absurdní drama. Během představení si diváci projdou všema fázema svejch…

PKF - Prague Philharmonia: Krása dneška / Nono. Ištvan. Kabeláč

11:55: Hodní chlapci

Kolik agrese a puzení k násilnému chování v sobě musíme potlačit, abychom se stali „kultivovanými“…

11:55: Hodní chlapci

Kolik agrese a puzení k násilnému chování v sobě musíme potlačit, abychom se stali „kultivovanými“…

11:55: Střepy a chlebíčky

Jaký je obraz doby, ve které žijeme, v očích dnešní mladé generace? Co o nás vypovídají kauzy,…

Ben Cristovao & The Band

Ben Cristovao připravil pro letošní podzim pouze několik klubových vystoupení s omezenou kapacitou. V Praze zahraje v uniká…

Alex Clare (UK): Acoustic Tour / support: Equals Band (UK)

Alex Clare se letos na podzim vrátí do Prahy. Britský hudebník usazený v Jeruzalémě chystá akustické…

Jan Strýček & kol.: Sedm kostek cukru

Drama pro dva herce o povaze svobody, hrdinství a osobní zodpovědnosti. Kdy přichází vhodná doba na to začít br…

Janek Lesák & kol.: Měsíční sonáta č. 11

Jedno z dosud největších dobrodružství lidstva začalo 16. července 1969, kdy ze Země odstartovala raketa Saturn V a vynesla na oběžnou dr…

Osamělost komiksových hrdinů / Janek Lesák & kol.

Divadelní comiks-con.  American psychological society (APS) vydala v roce 2017 studii, která dokazuje, že cca 70% lidí sní o…

Se lvem na prsou / Tereza Volánková & kol.

Autorská divadelní inscenace reflektující 100 let Česko(slovenské) hokejové republiky. Tak určitě ... Josef Gruss,…

11:55: PRAVDA O 17/11

Mladý generační soubor 11:55 se rozhodl otevřít téma, které je v české společnosti zdánlivě vyře&scaron…

11:55: PRAVDA O 17/11

Mladý generační soubor 11:55 se rozhodl otevřít téma, které je v české společnosti zdánlivě vyře&scaron…

420PEOPLE: Královna víl / Fairy Queen

Jak funguje láska, které stojí v cestě tisíce kilometrů? Jak pevné pouto mezi námi musí být, abychom…

11:55: Pýcha a předsudek aneb láska voní po hnijícím mase

Příběh o mladých dívkách, které se poprvé v životě zamilují. Příběh plný lásky, nen…

Jan Strýček & kol.: Sedm kostek cukru

Drama pro dva herce o povaze svobody, hrdinství a osobní zodpovědnosti. Kdy přichází vhodná doba na to začít br…

Přihlaste se do newsletteru

en

Zásady pro nakládání a ochranu osobních údajů Experimentálním prostorem NoD

Obsah souhlasu se zpracováním osobních údajů

  1. Správcem osobních údajů, kterému dávám souhlas se zpracováním mých osobních údajů, je:

    DEAI setkání z.s., společnost založená a existující podle práva České republiky, IČO: 26675382,

    sídlo: Kostelní 30, Praha 7, 170 00, Česká republika (dále jen jako „Správce“).

    Kontaktní údaje Správce:  tel.: +420 608 060 745, adresa: Dlouhá 33, Praha 1, 110 00, Česká republika, e-mail: prnod@roxy.cz

    Povinnosti Správce v oblasti ochrany osobních údajů vyplývají:

    • ze zákona č. 101/2000 Sbírky zákonů České republiky, o ochraně osobních údajů a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších změn a doplnění (dále jen jako „ZOOÚ“), a
    • s účinností od 25. května 2018 pak z Nařízení Evropského parlamentu a rady (EU) 2016/679 ze dne 27. dubna 2016 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů a o zrušení směrnice 95/46/ES (obecné nařízení o ochraně osobních údajů) – toto nařízení č. 2016/679 dále jen jako „General Data Protection Regulation“ nebo jen jako „GDPR“.
  2. Specifikace mých osobních údajů, k jejichž zpracování uděluji svůj souhlas:

    • Jméno a příjmení
    • Elektronická adresa (e-mailová)

    (dále společně jen jako „Osobní údaje“).

  3. Souhlasím se zpracováním mých Osobních údajů, jakož i dalších údajů, které sdělím Správci i v budoucnu prostřednictvím webového portálu, elektronické pošty či IT aplikací.

  4. Souhlasím se zpracováním Osobních údajů Správcem, a to pro účely

    • zasílání informací a obchodních sdělení ze strany Správce
    • pro účely marketingového zacílení na sociálních sítích
  5. Beru na vědomí a souhlasím s tím, že Správce shromažďuje pro níže uvedené účely následující Osobní údaje:

    • Pro účely newsletteru - emailovou adresu
    • Pro účely cílení na sociálních sítích - emailovou adresu
  6. Souhlasím s tím, abych byl Správcem kontaktován prostřednictvím elektronické pošty.

  7. Beru na vědomí, že jsem povinen své Osobní údaje uvádět správně a pravdivě a že jsem povinen bez zbytečného odkladu informovat Správce o změně ve svých zpracovávaných Osobních údajích.

  8. Beru na vědomí, že zpracováním mých Osobních údajů může Správce pověřit třetí osobu jakožto Zpracovatele. Zároveň výslovně souhlasím s tím, že je Správce oprávněn předat mé Osobní údaje Zpracovateli, a to na základě smlouvy mezi tímto Zpracovatelem a Správcem.

  9. Osobní údaje budou zpracovávány po dobu 20 let, pokud neodvolám svůj souhlas se zpracováním.

  10. Způsob zpracování mých Osobních údajů, ke kterému uděluji souhlas:
    Mé osobní údaje mohou být zpracovávány v elektronické i v písemné podobě, a to dle rozhodnutí Správce. Souhlasím se zařazením mých osobních údajů do databáze Správce. Jsem si vědom/a skutečnosti, že do této databáze mají a po celou Odsouhlasenou dobu bude mít přístup Zpracovatel. Souhlasím s tím, že databáze Správce obsahující mé osobní údaje může být umístěna u třetích osob a spravována třetími osobami jako tzv. zpracovateli osobních údajů.

  11. Potvrzuji, že poskytnuté Osobní údaje jsou přesné a že jsem byl poučen o tom, že se jedná o dobrovolné poskytnutí Osobních údajů. Prohlašuji, že jsem byl poučen o tom, že souhlas se zpracováním Osobních údajů může ve vztahu ke společnosti odvolat písemným oznámením doručeným na adresu Správce.

  12. Beru na vědomí, že mám jako subjekt údajů následující práva:

    • Právo na přístup k osobním údajům. Mám právo získat od Správce potvrzení, zda osobní údaje, které se mě týkají, jsou či nejsou zpracovávány, a pokud je tomu tak, mám právo získat přístup k těmto osobním údajům a k následujícím informacím: - účely zpracování; - kategorie dotčených osobních údajů; - příjemci nebo kategorie příjemců, kterým osobní údaje byly nebo budou zpřístupněny, zejména příjemci ve třetích zemích nebo v mezinárodních organizacích; - plánovaná doba, po kterou budou osobní údaje uloženy, nebo není-li ji možné určit, kritéria použitá ke stanovení této doby; - existence práva požadovat od Správce opravu nebo výmaz osobních údajů týkajících se mě nebo omezení jejich zpracování a nebo vznést námitku proti tomuto zpracování; - právo podat stížnost u dozorového úřadu; - veškeré dostupné informace o zdroji osobních údajů, pokud nejsou získány ode mě. Mám dále právo žádat od Správce kopii zpracovávaných osobních údajů, nebudou-li tím nepříznivě dotčena práva a svobody jiných osob. Za další kopie na mou žádost může Správce účtovat přiměřený poplatek na základě administrativních nákladů. Jestliže podávám žádost v elektronické formě, poskytnou se informace v elektronické formě, která se běžně používá, pokud nepožádám o jiný způsob.
    • Právo na opravu. Mám právo na to, aby Správce bez zbytečného odkladu opravil nepřesné osobní údaje, které se mě týkají. S přihlédnutím k účelům zpracování mám právo na doplnění neúplných osobních údajů, a to i poskytnutím dodatečného prohlášení.
    • Právo na výmaz (právo “být zapomenut”). Mám právo na to, aby Správce bez zbytečného odkladu vymazal osobní údaje, které se mě týkají, a Správce má povinnost osobní údaje bez zbytečného odkladu vymazat, pokud je dán jeden z těchto důvodů: - osobní údaje již nejsou potřebné pro účely, pro které byly shromážděny nebo jinak zpracovány; - odvolám souhlas, na jehož základě byly osobní údaje zpracovávány, a neexistuje žádný další právní důvod pro zpracování; - vznesu námitky proti zpracování osobních údajů pro účely přímého marketingu; - osobní údaje byly zpracovány protiprávně; - osobní údaje musí být vymazány ke splnění právní povinnosti stanovené v právu Evropské unie nebo České republiky; - osobní údaje byly shromážděny v souvislosti s nabídkou služeb informační společnosti na základě souhlasu, který udělilo dítě.
    • Právo na omezení zpracování. Mám právo na to, aby Správce omezil zpracování, v kterémkoli z těchto případů: - popírám přesnost osobních údajů, a to na dobu potřebnou k tomu, aby Správce mohl přesnost osobních údajů ověřit; - zpracování je protiprávní a odmítám výmaz osobních údajů a žádám místo toho o omezení jejich použití; - Správce již osobní údaje nepotřebuje pro účely zpracování, ale požaduji je pro určení, výkon nebo obhajobu právních nároků.
    • Právo na přenositelnost osobních údajů. Mám právo získat osobní údaje, které se mě týkají, jež jsem poskytl Správci, ve strukturovaném, běžně používaném a strojově čitelném formátu, a právo předat tyto údaje jinému správci, aniž by tomu Správce bránil, a to v případě, že: - zpracování je založeno na souhlasu se zpracováním osobních údajů nebo jde o zpracování osobních údajů pro účely uzavření a plnění smlouvy se mnou; a současně - zpracování se provádí automatizovaně. Při výkonu svého práva na přenositelnost údajů mám právo na to, aby osobní údaje byly předány Správcem přímo jinému správci, je-li to technicky proveditelné. Právem na přenositelnost osobních údajů nesmí být nepříznivě dotčena práva a svobody jiných osob.
    • Právo vznést námitku. Pokud se osobní údaje zpracovávají pro účely přímého marketingu, mám právo vznést kdykoli námitku proti zpracování osobních údajů, které se mě týkají, pro tento marketing, což zahrnuje i profilování (tj. jakákoli forma automatizovaného zpracování osobních údajů spočívající v jejich použití k hodnocení některých osobních aspektů vztahujících se k subjektu údajů), pokud se týká tohoto přímého marketingu. Pokud vznesu námitku proti zpracování pro účely přímého marketingu, nebudou již osobní údaje pro tyto účely zpracovávány.
    • Právo nebýt předmětem automatizovaného rozhodnutí, vč. profilování. Mám právo nebýt předmětem žádného rozhodnutí založeného výhradně na automatizovaném zpracování, včetně profilování (tj. jakékoliv formě automatizovaného zpracování osobních údajů spočívající v jejich použití k  hodnocení některých osobních aspektů vztahujících se ke mně), které má pro mě právní účinky nebo se ho obdobným způsobem významně dotýká. Toto právo se nepoužije, pokud je automatizované rozhodnutí nezbytné k uzavření nebo plnění smlouvy mezi mnou a Správcem nebo je založeno na mém výslovném souhlasu; v těchto případech však mám právo na lidský zásah do automatizovaného rozhodnutí ze strany Správce, právo vyjádřit svůj názor a právo napadnout automatizované rozhodnutí.
    • Právo podat stížnost u dozorového úřadu. Mám právo podat stížnost proti zpracování svých osobních údajů Správcem u dozorového úřadu, kterým je Úřad pro ochranu osobních údajů, sídlem Pplk. Sochora 27, 170 00 Praha 7.
    • Právo odvolat svůj souhlas. Pokud je zpracování osobních údajů založeno na mém souhlasu, mám kdykoliv možnost svůj souhlas se zpracováním odvolat, a to zasláním elektronické zprávy na adresu prnod@roxy.cz. Odvoláním souhlasu není dotčeno zpracování osobních údajů, které provádí Správce na základě jiného právního titulu, zejména za účelem plnění smlouvy, nebo zákonnost zpracování, které bylo založeno na souhlasu do okamžiku jeho odvolání
  13. Jsem obeznámen/a s tím, že právním důvodem pro zpracování mých osobních údajů Správcem, a Zpracovatelem je můj souhlas.

  14. Jsem obeznámen/a s tím, že poskytnutí mých osobních údajů Správci a udělení tohoto souhlasu se zpracováním mých osobních údajů není mou povinností, tj. že je zcela na dobrovolné bázi a záleží jen na mém uvážení.